Her er parkeringsbøden, som flest danskere får

Det kan koste dyrt at parkere bilen uden at tænke sig om. Særligt vejkryds og forkert indstillede p-skiver resulterer i gule regninger i forruden.

Parkeringsfælder er der nok af. Så hvis du tager bilen med rundt i de store danske byer, kan det være en god ide lige at tjekke en ekstra gang, om din parkering er i orden.

Det er især klogt at være opmærksom på, hvor langt der er til det nærmeste vejkryds, hvis du vil undgå en bøde.

I 2016 var det nemlig parkering i eller for tæt på et vejkryds, der oftest fik parkeringsvagterne i landets største byer til at sætte en regning i forruden.

I København fik 81.990 bilister en afgift for at have parkeret bilen for tæt på et vejkryds, mens 9174 bilister måske var lidt for optimistiske med parkeringen i de aarhusianske gader. I Aalborg blev der registreret 5161 parkerede biler med for kort afstand til det nærmeste vejkryds.

Afgifter alene fjerner ikke problemet
Selvom antallet af afgifter er høje, så er det hverken noget nyt eller overraskende, mener Dennis Lange, jurist i Forenede Danske Motorejere (FDM).

– Tallene er høje, men ikke overraskende. Især i København har ulovlig parkering i vejkryds altid været en topscorer i opgørelsen over afgifter

Men der skal mere end afgifter til for at komme de ulovlige parkeringer til livs, hvis man spørger FDM. De efterlyser mere handling fra kommunernes side for at sikre trafiksikkerheden i de vejkryds, hvor de oplever mange forseelser.

– Hvis afgifter alene kunne fjerne problemet, så var det sket nu. I stedet for kun at have bødeblokken fremme, kan kommunerne med fordel se på, hvad de ellers kan gøre. De kan farve kantstenene gule, sætte markeringer og skilte op eller simpelthen ændre den fysiske indretning i krydset, siger han.

Manglende betaling fælder københavnerne
Det er dog ikke kun den såkaldte 10-meter-regel, der volder problemer i København. Her bliver der uddelt næstflest afgifter til bilister for manglende betaling.

Sidste år fik 75.976 en afgift, fordi de ikke havde betalt for deres parkering i de københavnske gader.

Også p-skiven kan være drilsk. Den er nemlig i top tre over, hvad der fælder bilisterne i det jyske.

I Aalborg er det den forseelse, der udløste næstflest afgifter sidste år. 4793 havde indstillet parkeringsskiven forkert eller overskredet den tidsbegrænsede parkering.

Samme forseelse fik parkeringsvagterne til at sætte en afgift i forruden på 7166 biler i Aarhus i 2016.