Læs skiltet oppefra og ned
Hvis færdselstavlen består af en hovedtavle og en eller flere undertavler, skal man altid læse skiltet oppefra og ned. Undertavlerne kan sagtens indeholde vigtig information, der præciserer den øverste tavle.
Læg skiltet ned
Ofte er færdselstavlen forsynet med en eller flere pile, der fortæller dig i hvilken retning skiltet gælder. Peger pilen opad, gælder skiltet fra standeren og frem til næste vejkryds. Peger pilen nedad, gælder skiltet fra standeren og bagud til forrige vejkryds. Hvis du stiller dig foran skiltets forside, og forestiller dig, at du lægger skiltet ned i kørselsretningen, så vil pilene pege i ”den rigtige” retning.
Hvad betyder klokkeslettene?
Nogle gange er der på undertavlen anført et eller flere tidsrum. Det betyder, at skiltet kun gælder i disse perioder.
Står klokkeslættene med sort eller hvid skrift, gælder disse på hverdage.
Er klokkeslættene sat i parentes, gælder disse på lørdage
Står klokkeslættene med rød skrift, gælder disse på søn- og helligdage. Husk at bl.a. 1. maj og Grundlovsdag ikke er helligdage, men i denne sammenhæng er helt almindelige dage.
Hvis der ikke er anført nogle klokkeslet gælder skiltet altid, alle dage, døgnet rundt.
Kig ikke kun på skiltene
Uanset skiltningen, skal du huske også at overholde de andre regler i færdselsloven. Du må f.eks. ikke parkere foran en ind- og udkørsel, standse eller parkere for tæt på vejkryds eller for tæt på en spærrelinje.
Comments are closed.